tisdag 18 juni 2013

Nora Resecentrum

Nu är det andra dagen efter invigningen av Nora Resecentrum. Nerikes Allehanda skriver om invigningen här.Min egen liten åsikt om det hela....
* Det blir nog säkert bra, när vi resande väl lärt oss de nya tiderna.
* Det går nog fortare när chaufförerna väl fått häng på de nya rutterna.
* Det skulle bli bättre om de fick upp åtminstone en klocka någonstans så det känns som om det vore en rese-terminal och inte bara ett skrytbygge!!

Men det tar nog lite tid och förhoppningsvis så ska de resande lämna sina klagomål till rätt instans och inte spilla sin galla på busschaufförerna. Det är faktiskt inte chaufförernas fel - de kan påpeka fel och problem i rutter men det är de som sitter och pillar i naveln bakom skrivbordet som bestämmer.

Men här kommer det lite bilder från det nya Rese-centrum i Nora.

Denna norra del av centrumet ser makabert modern ut i vår gamla trädstad. Kanske det bara är jag som tycker det, men jag tycker nog att den borde ha utformats lite mer i stil i den gamla stil vi har. Plus, (fick jag lära mig av en gammal dam idag), att de "långa" trapporna är besvärliga, man ser inte stegen ordentligt uppifrån utan det är en olycka som bara väntar på att hända.

Bild tagen mot söder.. gamla godsvagnar, i bakgrunden är den gamla tågstationen och de nya bussplatserna till höger.

Vy mot söder.. 

Godsvagnar och personvagnar (som dras av diesel-lok).

Vy mot den mycket moderniserade lilla "parken". 

Vy från gamla kyrkogården mot norr. 


Så här i efterhand kan jag säga att de använt fel material på marken... småskaligt grus - det DAMMAR så in i Hades!! Så det vore varit bättre med asfalt.. eller så måste de salta (eller liknande) varannan vecka för att det inte ska ge astmatiker/kol-patienter andningsbesvär!


Nåja... det tog mig inte ens två dagar förrän jag hörde en person klaga på detta nya resecentrum - det var så dåligt av Nora att placera busscentralen nere vid Nora tågstation, hon måste ju gå så långt när hon har så ont i knät...  Det är ca 300 m till Nora torg - men sen kom sanningen fram... hon hade klivit av vid Ica Supermarket... gått 1 km in till stan till banken för att sedan gå till stationen, bärandes på en tung kasse med mat + en sån där väska på hjul...  Då är det klart det är tungt att gå.. istället för att göra saker tvärt om.. man går på banken först, sen går till Ica för att sen åka bussen hem...  

Men men... folk lever på att klaga... Jag har inte åkt på nya turerna mer än två dagar - jag kan faktiskt inte uttala mig riktigt ännu... men jag är nog en av de som anpassar mig... och som sagt - ska folk klaga så gör det till rätt människor och inte på busschaufförerna - för de har inte gjort något fel, de gör sitt bästa med vad deras chefer gett dom för kort!Om det nu finns busschaufförer som läser denna blogg - TUMMEN UPP och ett STORT FÅNG ROSOR till er... Jag älskar er och ert engagemang för era passagerare. En liten tacksam katt med vingar har sagt sitt!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar