onsdag 4 januari 2023

Åk kollektivt, spara pengar och på miljön...

 Vi har väl alla hört dessa argument... 


Så vad gör Länstrafiken i Örebro län? 


Vi (länstrafiken) drar in massor av busslinjer och höjer bussbiljett-priserna!! För det kommer att få folk att välja bussen framför bilen eller hur?? 

De som kommer fram till dessa grejer - har de blivit tappade i golvet som barn eller har deras mammor dunkat dem i väggen med våld? 


Frågan är faktiskt befogad - för dummare i huvudet än dessa ledande inom Länstrafiken - det får man nog faktiskt leta efter (typ Regeringshuset o liknande), men ändå... 


Så en enkelresa mellan Nora och Gyttorp med betalkort (Visa/Mastercard osv) kommer att bli 47 kr? Från tidigare 45 kr? Vi med laddat busskort kommer få betala 32 kr istället för 30 kr? 


Alltså - För varje månad så förlorar jag pengar pga av Länstrafikens höjningar... jag förlorar pga att jag inte kan ändra rutiner... Men de står och hånflinar i media och säger att de minsann gör sitt för "KLIMATET" - fuck klimatet säger jag bara - deras egna familj med husdjur gör mer klimattryck än vad en ensamstående person som knappt har råd med att betala elen i dagens läge gör. 


Det enda dessa styrande i Länstrafiken vill är att få in mer pengar i sin plånbok - lustigt sätt att få in dem på - men med tanke på hur Nobina växlar runt vart tredje år - så undrar jag inte om det finns nåt här som Skattemyndigheten kan vara intresserad av. 


Det är inte Gustaff von Knorrefors eller Vivianne Le Primadonna som råkar ut för detta, det är helt vanliga dödliga människor, det är skolungdomar, det är ungdomar som går på gymnasiet och på högskola och universitet som råkar ut för detta. De kan tyvärr inte flytta hemifrån pga av rådande läge men de vill ändå utbilda sig och här kommer Länstrafiken in och *VIPS* drar undan deras livlina.. 


Well, DAMN!! Om ett par år så kommer det gnällas i politiken att svenskarnas utbildning ligger i bott - PISA-tornet lutar allt mer... och då ska vi skylla på vad? Jag vet vad vi skyller på i dagens läge - och det inte pga av busslinjer... 


Bor du på landet får du tamefarao skylla dig själv - det är vad Länstrafiken säger till dig. 


Och dessa djävla bussar som stadstrafiken skickat in till landstrafiken?? ÄR NI HELT RUBBADE ELLER? Hur dessa bussar till en början fått gå i trafik är för mig en gåta - bra för gravida, bra för handikappade?  Har folk som designat dessa bussar ens testat dem? Nej, de har egna privata bilar, eller de på toppen åker säkert privattaxi dit de vill...  *visar det internationella fingret till er här*


Till alla Busschaufförer - Heder till Er - Ni gör ett bra jobb!! ♥♥




Katten med vingars kollektiva enhet har spårat ur!







 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar