torsdag 12 april 2012

Bokföring var tråkigt sade någon....

*kan inte låta bli o skratta lite*

Hade någon frågat mig för ett år sedan, för fem år sedan eller ens för femton år sedan att jag skulle sitta och tycka att det här med bokföring var kul - de hade fått sig en tjocksmocka utan dess like. Men det är faktiskt roligt.

Sen om det beror på att det är nyhetens behag - har ju precis börjat lära mig det - det är en annan sak. Men i två dagar så har jag faktiskt betat mig i genom en hel del - och jag tror att jag börjar få känning för det. Hur allting fungerar dvs.

Lite frågetecken är det ju förstås kvar, men det ska vi nog lösa efter hand. Och stödet jag har från bossen och bossinnan är gott att ha i ryggen också.

En månad och jag är övertygad om att jag kan det ganska ordentligt. Japp, så mycket självförtroende har jag för mig själv i det  här ärendet.


Som sagt, för ett år sedan bara så skulle det aldrig fungera, jag skulle bara slänga in handduken och ligga däckad i sängen och hålla kramptag om min lilla Prussiluska till katt. (Inget som hon skulle uppskatta alls, kan jag ju säga...)


I växthuset så går pluggandet vidare - och en del omplanteringar. Just nu så vill jag bara att det ska vara typ fem grader dygnet runt så vi kan ställa ut lite mer plantor. Utrymme är lite av en fråga faktiskt. Men vi gör så gott vi kan.

Ett tips för er frö-tokar... Hesperis matronalis, Trädgårdsnattviol, (länk) är lätta att få att gro och bli gro-kraftiga. De 500 frön jag sådde i vintras (det kanske är fler) så har nog nästan alla grott.

Men något jag ser med förtjusning framemot är Alcea rosea, Stockros av sorten 'Nigra', en väldigt mörkröd nästan svart färg. Det har kommit  upp en del av sådden och en hel del av det har blivit pluggad redan.

Alcea rosea, Stockros, tillhör en av mina favoriter faktiskt.Nåja, ett par ord från trädgårdskatten med siffriga vingar :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar