onsdag 29 februari 2012

Knubbiga gröna fingrar

Oj, vad det gror i mitt eget fönster.... när jag gick upp halv sex i morse så hade bara en liten rosenböna dragit sig upp genom jorden, och börjat få sina första blad.... Nu när jag kom hem från jobbet klockan två på eftermiddagen så ser jag tre till har brytit sig genom jorden, dock inte vecklat upp stängeln helt.

Undrar hur det ser ut i morgon?


Annars på jobbet idag har det varit full rulle i växthuset..

Har planterat de sista Judas silverpenningarna. Sen blev det omplantering av prydnadspumporna. Plus lite mer solorosor av den vanliga stora sorten. Tog även lite sticklingar av en ört som heter Olivört. Doftar återigen härligt om fingrarna.

Jag "lurade" ner Mr J att göra några sålåddor också, så han kan få vara med och se hur det gror precis som Pippa och jag har våran lilla experimentlådda.

Igår så fixade jag till lite till med fröer här i mitt eget lilla "växthus" i fönstret. Så vi får se hur det blir senare med den saken. Uppdatering följer.


Det ger mig sån tillfredsställelse att kunna se hur saker och ting gror. Det gör mig så gott i själen. Att få bara se det skjuta upp genom mörk jord och växa sig starka, det är nästan så som jag ser mig själv när jag mår tjyvens och sen börjar må bättre. Man trycker sig upp genom det mörka för att nå värmen och solskenet ovan för den mörka ytan.

I morgon ska jag be Sussa göra sin lilla experimentlåda också... Ja just det, måste be bossinnan att bli med ut i trädgården för att visa mig vad de där dagliljorna stod, de har tydligen fröat av sig ordentligt.. kanske man kan samla upp lite av dom och få dem att gro mer strukturerat?

Så... det var dagens rapportering från Allas Er Lilla Katt.....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar