tisdag 28 februari 2012

Plantering o vattningstisdag

Idag var det återigen så man kände våren nere  i växthuset men även i folket som jag jobbar med. Sussa, Pippa och Mr. J ville vårstäda på "baksidan". Men inte just idag, men de lär nog vilja ta tag i det inom en snar framtid. Idag blev det dock plantering av solrosor, Judas silverpenningar och sommarpurjolöken. Och vaattning förstås.

Det märks nu ganska tydligt att det är mer värme i luften för det torkar ut ganska så fort.

Det blev även lite sticklingar av något som har det exotiska namnet Apelsintimjan. Mmm, doftar fortfarande i näsan på mig...

Luktärterna har fått kommit ut ur syretältet idag och blivit noppade i topparna lite till så att de ska "grena" ut sig ordentligt och få många stänglar med många vackra och doftande blommor till sommaren. Och förstås lite att klättra i.

Och då det kom fröer från SvenskaTrädgårdsAkademin (STA), så blev det lite datorarbete också. Leta reda på vad fröerna heter på ren skär svenska och föra in dom på frölistan också förstås.

I personalrummet så har bordet blivit mycket rymligare och nu ska vi väl alla få plats tack vare Stubbens händighet.

Ännu en dag avverkad på det lokala saltverket... *skrattar*

Vi får se vad som händer i morgon... få se nu... sådder förstås... lite mer plantering av Judas Silverpenningar... Hjälmbönan kanske ska planteras om också... måste förhöra mig om det... sen är ju frågan om kronärtskockorna kan ställas ut utanför syretältet också.

Oj, oj... Har någon en kloningsmaskin till övers?

Katten med fjälliga små vingar vill nämligen klona sig lite... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar